Resplan för en dagstur – Till nationerna över hela världen (2024)

Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (1)


Det visar sig att Puebla är den enda staden i Mexico City som firar Cinco de Mayo. Visste du att??

Det gjorde jag definitivt inte förrän jag undersökte när vi skulle besöka Puebla och snubblade in på den och omedelbart schemalagda det för vår 5:e maj-dagstur från Mexico City. Anledningen till att det firas i Puebla är att det är det skede där slaget utkämpades och vann den mexikanska armén över det franska imperiet samma datum 1862.

Grejen med att schemalägga något i din resplan för ett specifikt datum är att du måste ha koll på vilken dag det är. Och när du reser kan det snabbt bli svårt att hålla reda på vilken dag det är. Så, på morgonen den 5 maj i vår AirBnB, så här lät samtalet mellan mig och Natalie.

Natalie:"Vad gör vi idag?"
Mikrofon:"Vi ska till Xochimilco för att göra en båttur och sedan kanske gå runt i området och komma tillbaka för att gå runt Chapultepec."
Natalie:"Låter bra, var vill du äta frukost?"
Mikrofon:*Förvånad uttryck* "Vänta, vilken dag är det?"
Natalie:"Den femte."
Mikrofon:"Ska inte emot, vi åker till Puebla idag för att fira Cinco de Mayo, låt oss gå!"


Och därmed började vår dagstur till Puebla för att fira Cinco de Mayo.

Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (2)

Dagstur från Mexico City till Puebla

Puebla är högst upp i våra rekommendationer för dagsturer från Mexico City. Staden är fylld av historia. Nästan som en förlängning av Mexico City, men med mer färg.

Det finns mycket att stoppa in på en dag i den här staden, så du kan definitivt lägga till ytterligare en dag till denna resa. Men i linje med vad vi gjorde när vi var i stan och för att hålla detta till en dagsutflykt, har vi lagt till allt som vi gjorde och som vi missade när vi var i stan.

För att klara allt på den här listan måste du få ut det mesta av din dagstur. Se till att du kommer till busstationen före kl. 07.00 för att komma till Puebla strax efter kl. 9.00 för att få ut så mycket som möjligt på dagen. Det var här vi trasslade till eftersom vi inte kom in i Puebla förrän efter klockan 11.

Saker att göra i Puebla


Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (3)
 • Zocalo

 • Zocalo är Pueblas centrum och den perfekta utgångspunkten i staden för att se de historiska byggnaderna. Från busshållplatsen tog vi en Uber så nära vi kunde komma hit innan vår chaufför var tvungen att släppa ut oss för att gå några minuter på grund av Cinco de Mayo-festligheterna. Denna Uber kostade oss lite över 100 pesos. Från denna punkt kan du njuta av stadens stora torg och koppla av eller använda den som utgångspunkt för din vandringstur till de närmaste platserna på vår lista.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (4)
 • Puebla-katedralen, Rosario-kapellet, Santo Domingo-templet

 • Eftersom katolicismen är så utbredd i Mexiko, finns det flera viktiga strukturer i varje stad du besöker. Puebla är inte annorlunda med dessa tre inom en kort promenad från Zocalo. De är definitivt värda att kolla in och har gratis entré om de är öppna för allmänheten.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (5)
 • Palafoxian bibliotek

 • Detta bibliotek grundades i mitten av 1600-talet och var det första i Mexiko och anses vara ett av de första i Nordamerika. Den innehåller många texter från 1400-talet fram till nu och är ett vackert arkitektoniskt verk. Det finns en rundtur och en inträdeskostnad som följer med inträde på cirka 35 pesos.

 • El Parian

 • Detta är en marknad där du kan köpa alla souvenirer, gatumat eller shoppa i de lokala hantverksbutikerna. Vi gick in till en cigarrbutik där de rullade tobaken mitt framför oss. Det fanns också många matstånd och souvenirbutiker. Det här är verkligen ett bra ställe att ta en promenad på och se vad staden har att erbjuda när det kommer till shopping och mat.

 • Pueblas stjärna

 • Ett ikoniskt observationshjul som låter dig få en vacker utsikt över staden och dess omgivningar. Det är lite ur vägen så det är bäst att ta en Uber från Zocalo till den innan du går till Cholula eller på väg tillbaka från Cholula för att komma till busstationen. Från Cholula till hit kostade det oss runt 100 pesos. Oavsett vilket är det alltid trevligt att få en underbar utsikt över staden från vägen upp. Kostnaden är cirka 40 pesos.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (6)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (7)

 • Cholula

 • Bredvid Puebla city ligger Cholula, en annan stad som du behöver besöka om du är i området för att se de två kommande platserna på vår lista. Trots att Puebla försett oss med underbara tillbakablickar till Kuba och dess vackra historiska arkitektur, gjorde Cholulas två attraktioner verkligen resan från Mexico City värt det. Missa inte dessa två. Om du bara har en dag på dig att göra båda måste du definitivt använda Uber för att få henne att få ut det mesta av din begränsade tid. Vi tog en Uber från Zocalo till Cholula och det kostade cirka 150 pesos.

 • Shrine of Our Lady of Remedies

 • Denna helgedom byggdes ovanpå en pyramid och byggdes i slutet av 1500-talet. Vandringen upp från gatunivå är brant och varar bara cirka 10 till 15 minuter. Utsikten över staden är underbar. På klara dagar kan du till och med se vulkanen i bakgrunden, men nu för tiden är det mycket damm och smog som täcker den så vi missade den här utsikten. Det finns små matstånd och souvenirbutiker på toppen. Du kan bara titta in i altaret och inga foton är tillåtna, men du är fri att gå runt strukturen och ta så många bilder du vill. Det är verkligen en underbar plats att se själv.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (8)
 • Cholula arkeologiska zon

 • Denna plats ligger vid foten av kullen till toppen av helgedomen och är hem för den stora pyramiden i Cholula eller Tlachihualtepetl. Det sägs vara den största arkitektoniska platsen för en pyramid i den nya världen och den största pyramiden i världen, även om den på avstånd bara ser ut som en stor kulle som helgedomen ligger ovanpå. Men det grävs fortfarande ut och är känt för att vara platsen för ett tempel. Vi missade att komma in på denna otroliga plats eftersom vi fick ont ​​om tid, men skulle definitivt rekommendera det baserat på vad vi hör från andra resenärer här. Kostnaden för inträde är cirka 70 pesos per vuxen.

Bästa ställena att äta i Puebla

Eftersom inte alla ställen var öppna under Cinco de Mayo-firandet, kunde vi inte välja och vraka de restauranger och kaféer som vi hade på vår lista. Fortfarande fanns det många platser öppna och vi har några rekommendationer nedan.

 • Catalina Café

 • Detta var vårt första stopp när vi kom till Zocalo. Det var vårt andra val när vi gick österut från torget mot ett kafé som stod på vår lista. Tyvärr var den stängd. Lyckligtvis är Catalina Cafe ett härligt litet tvåvåningscafé med gott kaffe, kakor och bakverk som du kan välja mellan.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (9)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (10)

 • Den stora berömmelsen

 • Om du har en söt tand är La Gran Fama det första valet för handgjorda godis och godis. Grundat på 1800-talet, kan du hitta ett brett utbud av snacks för att tillfredsställa alla sötsug.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (11)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (12)

 • Textilen

 • En mer kommersialiserad mexikansk restaurang tillgänglig i Puebla runt Estrella de Puebla som du kan besöka. De serverade lite utsökt bröd med ett brett utbud av salsadippar som vi var glada över att prova. Tacos var fantastiska, från krabba till räkor.


  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (13)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (14)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (15)

  Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (16)

Buss från Mexico City till Puebla

Puebla är en enkel 2-timmars till 2,5 timmars bussresa från Mexico City. Vi tog en Uber från vår AirBnB i La Condesa till Mexico TAPO busstation som kostade $70 pesos.

Som med alla transporter i Mexico City rekommenderar vi alltid att du tar en Uber. Det är pålitligt, säkert och kostnadseffektivt. Tunnelbanesystemet skulle vara billigare, men det kommer att ta mer av din tid. Vi blev också varnade för att vår mängd ficktjuvsincidenter var frekventa. Taxibilar i Mexico City ser inte pålitliga ut, så vi undvek att använda dem.

När du väl anländer till Mexiko TAPO har du ett brett urval av bussbolag som tar dig till Puebla Terminal CAPU. Du kommer in på stationen och presenteras för ett cirkulärt forum med biljettförsäljning längs gränserna. Vi gick med OCC utan att slösa någon tid på att kontrollera andra leverantörer. En tur och retur per person kostade oss $192 pesos.


Day Trip Itinerary – To the Nations Worldwide (17)

Du måste ange din avgångstid i både Mexico City och från Puebla, så se till att du ger dig själv tillräckligt med tid för det du vill göra i Puebla. Vi gav oss själva en extra timme för att åka 18:30. från Puebla och det var lite bråttom att få gjort det vi ville göra. Att åka vid denna tid tog oss tillbaka till Mexico City före kl. 21.00. och att sedan få tillbaka en Uber till vår AirBnB tog oss över 21.00.

Du kommer att få ett grindnummer dit bussen kommer att avgå och du kommer bara att leta efter när din buss avgår. På vägen tillbaka från Puebla var det lite mer förvirrande eftersom vi var tvungna att fråga en av representanterna var vår port var. Det är lätt att fråga genom att visa biljetten även om de inte kan engelska.

Ta sig runt Puebla

När vi var i stan promenerade vi mycket. Vi tog en Uber från busstationen till Zocalo och gick runt på alla platser som vi kunde eftersom de flesta av dem ligger inom gångavstånd. När vi inte kunde gå och var tvungna att snabbt ta oss någonstans var Uber det bästa alternativet.

Cinco de Mayo i Puebla

Tyvärr missade vi precis Cinco de Mayo-paraden i Puebla. Men det var så många saker som pågick i staden från marknader och små shower om vi följde Cinco de Mayos evenemangsplan. Med en lista i handen över saker som vi redan ville göra i Puebla, brydde vi oss inte om att besöka dessa små shower, utan var glada över att se marknaderna, gatumatsförsäljarna och stånden i hela staden.

Det var mycket folk på gatorna som firade, och speciellt när paraden klarnade som passerade nära Zocalo-området, strömmade folk in i stadens huvudområde för att ta del av marknaderna och äta.

Är Puebla värt ett besök på Cinco de Mayo? Om du vill ha mycket folk runt och njuta av festligheterna på öppna marknader och artister i parkområdena, så absolut. Gå definitivt upp tidigt för att komma till paraden om det är detta du är intresserad av. Vi njöt verkligen av atmosfären i staden den här dagen, men det skulle definitivt inte vara för alla. Det var väldigt hektiskt och vi fick inte njuta av några av föreställningarna som vi kunde ha sett eftersom de inte passade in i de saker vi ville se i Puebla som vi tyckte var viktigare då.

Slutsats

Vi njöt av vår tid när vi vandrade runt i staden Puebla. Arkitekturen är värt resan ensam. Låt vara de stora gatuförsäljarna, historien och attraktionerna att besöka. Det är tvåa på vår lista över dagsturer från Mexico City, med Teotihuacan som den bästa dagsturen du kan göra från Mexico City.

Om du inte vill se paraden och njuta av massorna av lokalbefolkningen i staden, då skulle jag planera din Puebla-dagstur runt Cinco de Mayo. Även om det finns några olika kulturella föreställningar runt om i staden, finns det fortfarande så många andra saker som kommer att uppta din tid under din dagstur.

Se till att du lägger till Puebla i din resplan när du bor i Mexico City. Det är den perfekta dagsutflyktsstaden att besöka för att avsluta din vistelse i huvudstaden.

Resplan för en dagstur – Till nationerna över hela världen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6119

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.